Mit egyek ma egyáltalán? Anti gasztro blog

Mit egyek ma egyáltalán? Anti gasztro blog

Tojásos lecsó rösztivel

2021. szeptember 13. - krobash

Ezt még nem csináltam eddig. Már mint a lecsót. Én a tojásosat preferálom, bár mindegyiket szívesen fogyasztom, ha valaki főz nekem.l8

Elhatároztam,  hogy  elkészítem, hiszen ehhez sem kell sok tudás,  szinte elronthatatlan. Kedvenc mentorom Bé is biztatott. Gondolkodtam, hogy mit készítsek mellé, mivel régebben kenyeret ettem hozzá, de most ezt nem akartam. Volt a fagyasztóban röszti , amit csak meg kellett sütnöm sütőben. Gondoltam jó lesz, meg nem is néz ki rosszul a lecsó mellett..

l5

Az elhatározást tett követte és nekiláttam a lecsó elkészítéséhez. A boltból beszereztem mindent , igaz friss paprikát kaptam egy falusi nénitől, egy másiktól pedig csípős paprikakrémet.

A hagymát felszeleteltem, közben sírtam egy picit, de az elmúlt idővel. Az elkészült hagymát a közben felkarikázott kolbásszal együtt a lábasba tettem, és a hagyma megüvegesedése után bele került a paprika is, majd ezután a paradicsom következett.l2

A lábost lefedtem és az egészet kb 25 percig rotyogtattam a tűzön. Közben belekevertem a csípős paprikakrémet. Ezután e felvert két tojást tettem bele, és már kész is. Egész jó lett.

A rösztit kisütöttem, és a lecsóhoz tálaltam..

l1

Na ezt is megugrottam, jöhet a következő kaja, amit még nem készítettem sosem.

 

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyekmaegyaltalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2716687702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása