Mit egyek ma egyáltalán? Anti gasztro blog

Mit egyek ma egyáltalán? Anti gasztro blog

Egyek, de mit?

2021. augusztus 25. - krobash

golyó2 

Van úgy, hogy az ember fiának egyszer csak kiadják az útját. Az addigi életed romokban, és persze enni sincs kedved, rosszabb esetben pénzed sincs rá.

Az addigi egészséges és tápláló ebédek, vacsorák elmaradnak, és felváltja az a gondolat: Mit egyél ma egyáltalán?

Az első időkben szinte semmit, mert nyalogatod sebeid, étvágyad zéró, és csak azon gondolkodsz , hogyan tudtad az életed ennyire elcseszni?

Persze az életösztön dolgozik, és csak kell enned valamit.

Az elején, amikor még találkozol az exeddel, hogy az ott maradt cuccaid elhozd,  jó esetben ehetsz hazait, ha ebédidőben érkezel.

Azután ritkulnak a találkozások,és előtérbe kerül a mit is egyek kérdése.

Több lehetőséged van. Vagy tudsz főzni és akkor könnyebb a dolgod. Ha ez nem megy, akkor, ha van pénzed eljárhatsz étterembe vagy menzákra.

Ha csóró vagy ,vehetsz a boltokban készételt, aminek a minősége nem érik el azt a színvonalat, amihez eddig hozzá voltál szokva.

Nálam az utóbbi játszik.

Egy átlagos napon a reggelit még úgy próbálom megoldani , mint a régi szép időkben. Cappuccino croissant,szegedi kifli ízlés és pénztárca szerint.

IMG 20210822 082602

 

Mivel a munkám egész napra kocsiba kényszerít , az ebéd nagyon egyszerű. Boltban, közértben kapható pogácsa, búrkifli stb, amihez kólát vagy bubis vizet vedelek..

Nem kimondottan egészséges kaja, de a lényeg, ne korogjon a gyomor.

Viszont vacsorára jön a mennyei lakoma.Készre sütött csirkemáj,csirkemell, sajttal töltött csirkegolyó, hozzá a Mekiben kapható sült krumpli és ketchup dukál. Mikróban szinte minden elkészíthető.

Ezeket az ételeket szinte naponta tudom variálni, hisz az étkezés terén is óriási kreativitással rendelkezem, :)

Most bánom, hogy nem tanultam meg főzni, pedig a Konyhafőnököt minden alkalommal megnéztem és ráadásul az óvodában Sárközi Ákos volt a jelem. Nem beszélve arról, hogy otthon is sokat tanulhattam volna a főzés téren. De talán egy következő életben majd ezt is megteszem.Addig is maradnak ezek a szemét kaják.

 

golyó3

 Itt most írhatnék receptet, de nem teszem, hisz úgy kezdődne:

-menj el egy boltba és vegyél magadnak kaját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyekmaegyaltalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2516667516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása