Két hete nem posztoltam semmit , de most van pár szabadnapom, és főztem és sütöttem.
Egy hete a mentorom feltett egy sütőtök sztéket kuszkusszal. Nagyon megtetszett, és kicsit másképp, de elkészítettem én is.
Vettem egy fél sütőtököt mintegy 98 FT-ért . Amit a receptből olvastam, abból minden volt itthon, kivéve a parmezán és a balzsamecet. Én nem kuszkusszal akartam csinálni, nem mintha nem szeretném, de tarhonya volt itthon, és abból is lehet jó dolgot kihozni.
A tarhonyát világosbarnára pirítottam , majd felöntöttem vízzel sóztam és fűszereztem, majd elkezdtem főzni folyamatos kevergetés mellett. Egy fél paprikát apró kockára vágtam és miután a tarhonya már kezdett megfőni, hozzáadtam és vele együtt főztem tovább.
Közben a tököt négy félszeletre szeleteltem, kb 2 cm-es vastagságban. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és olajjal mindkét oldalát megkentem . Sóztam, borsoztam , rászórtam csilipelyhet, meg fűszerkeveréket.
A tepsit 170 fokos sütőbe tettem és addig sütöttem a tököt, amíg szép barnára és krémesre nem sült. Majd kivéve a négy félszeletet egy serpenyőben fokhagymás sós vajon kb még két percig tovább sütöttem. Közben a tarhonyám is elkészült, és egy tányérban a már kiszedett tök mellé szervíroztam. Szerintem nem lett rossz.
És miért nyúl? Nem tudom, a tányérra ránézve nekem az jutott eszembe.
Jó étvágyat!