Újabb szabadnap, újabb poszt. Az előző posztom blogketrecet ért, bár inkább az"ehetőségre" megyek.. :) Ki látott már embert ketrecet enni?
Elmentem a legközelebbi Sparba, és azon tanakodtam magamban az zöldséges standnál, hogy mit is kéne ma kotyvasztanom? Közben persze hüledeztem az árakon, minden baromi drága. Azt gondoltam, veszek darált húst , és majd beletöltöm valamibe. Kis idő elteltével felfedeztem pár szép Solanum melongena-t , ami köztudottan a burgonyafélék családjába , és a csucsor nemzettségébe tartozó növényfaj. Ha még nem találtátok volna ki, ez a padlizsán. alias tojásgyümölcs. Na jó, én is a wikipédia segítségével okoskodom. Vettem két darabot és persze a darált húst. Köretként bulgurt gondoltam hozzá készíteni.
Hazaérve hosszában kettévágtam mind két padlizsánt és kivájtam a belsejét. Majd besóztam és hagytam pihenni húsz percet. A belsejét apró darabokra vágtam , majd hozzáadtam apróra szeletelt paradicsomot, majd ezt sóztam, borsoztam, fűszereztem. Egy fej hagymát felszeleteltem. Közben sírtam egy picit, majd a hagymát egy nagyobb edénybe lepirítottam és beletettem a 25 dkg darált húst. Miután együtt pirultak tovább , hozzáadtam a már előkészített padlizsánt és paradicsomot, és kb 20 percig pároltam a masszát.
Közben lemostam a kivájt padlizsánt és betettem egy tepsibe , majd a megpárolt és elkészült tölteléket betöltöttem a padlizsánokba, Ezután az egészet betettem 20 percre az előmelegített sütőbe . Miután letelt a 20 perc, kivettem és reszelt sajtot tettem a padlizsánokra, és visszatettem még 15 percre.
Közben persze a bulgurt is elkészítettem, hogy legyen valami köret is. Miután minden kész lett , tálaltam, majd befaltam a felét, és a másik felét eltettem vacsira. Szerintem jól sikerült .
Jó étvágyat!