Ma nem készítettem itthon semmi új kaját,amit posztolhatnék, de posztolni csak kéne valamit. Kézenfekvő dolog, egy egyszerű vajas kenyér megalkotása, Nem is kell sok alapanyag hozzá, és szerintem ezt minden kezdő háziember el tudja készíteni. Nekem is sikerült.
Volt itthon hozzávaló kenyér, amit már a boltban felszeleteltek , így ezzel a komoly kihívással járó feladattal sem kellett bajlódnom. Mi kellhet még hozzá? Csak egy pillanatig gondolkodtam rajta, de azután eszembe jutott , hogy vaj, vagy jobb híján margarin. Nekem az előbbi állt rendelkezésemre, így azt vettem elő a frigóból. Személy szerint a sózott vajat preferálom, és örömmel konstatáltam, hogy ez a változat van itthon.
A már felszeletelt kenyeret kivettem a műanyag zacskóból, amely használata nem igazán a környezettudatos gondolkodásról vall a bolt részéről, de mivel ebbe csomagolták, ezen nem tudtam változtatni.
A kenyeret az általam kitalált formára vágtam, hogy jobban mutasson majd a képeken. A felületére egy kés segítségével egyenletes módon felvittem a vajat ügyelve arra, hogy a kés recéi által a vaj felületén hagyott rajzolat viszonylag szabályosnak látszódjon. Miután ezt a feladatot sikeresen abszolváltam , a vaj tetejére még extra sómennyiséget szórtam, mert én úgy szeretem.
Ezzel készen lett a szelet vajas kenyér , ahogyan azt a posztom címében is jeleztem.
Aki akarja,a kenyeret még kolbásszal, szalámival, sajttal etc . felturbózhatja, de onnantól az már nem felel meg a vajas kenyérrel szemben támasztott követelménynek.
Jó étvágyat!