Mit egyek ma egyáltalán? Anti gasztro blog

Mit egyek ma egyáltalán? Anti gasztro blog

Kenyér rántotta, az meg mi?

2021. augusztus 26. - krobash

Egészen beleszerettem az általam elkészített kajáim posztolásába. Itt egy újabb, amit most közkinccsé teszek.

Eleinte csak az volt a tervem, hogy majd a szabadnapjaimon kezdek kotyvasztani a konyhámban, de ma este, munka után hazaérve rájöttem, hogy megint nem ettem semmi normálisat napközben.

A gondolatot tett követte , és azon kaptam magam, hogy megint valami kis "hazait" akarok csinálni. Itt az oldalon pár nappal ezelőtt láttam a Serpenyős kenyér receptjét. Mivel már előtte volt szerencsém kóstolni ezt a remek kaját, úgy döntöttem, hogy ezt én is el tudom készíteni. Ráadásul szinte fillérekből kihozható, hiszen mindenkinek szokott megmaradni kenyér, kifli, akármilyen sós péksüti, amiket ehhez az ételhez fel tudunk használni.

Nálam egy egész Sparos kovászos cipó maradt meg, de sajna mára megpenészedett. Mivel a receptben a penész, mint összetevő , nem szerepelt, ezért ennek a felhasználásáról lemondtam. Viszont volt otthon egyszerű csomagolt toast kenyér, és ezt használtam fel.IMG 20210826 205503

Az elkészítése ennek a gyors vacsinak nagyon egyszerű, hiszen még nekem sem okozott gondot.

Én is egy serpenyőt kerestem elő, amiben  kb 2 dkg margarint kezdtem el felolvasztani. Beletettem 2 szelet kenyeret, amit előtte kisebb darabokra felszeleteltem. Az olvadó sós margarinon a kenyerek mind  két oldalát aranybarnára pirítottam, majd az eközben a 3 tojásból felvert, besózott "cuccot " beleöntöttem a serpenyőbe. IMG 20210826 205709

Hagytam,hogy először az egyik, majd megfordítva a másik oldal is megsüljön.IMG 20210826 210008

Miután ezzel kész lettem, már csak a művem elpusztítása várt rám. Az ételhez szabadon fogyaszthatunk uborkát, paradicsomot, vagy akár tejföllel is kiváló lakoma. Ráadásul az elkészítés is max 10 perc volt,  ezért azt mondhatom, hogy az egész művelet a mosogatással együtt is kb 30 perc lehetett.

IMG 20210826 210349

Ajánlom mindenkinek, akik gyorsan ízleteset akarnak elkészíteni. Természetesen az eredeti recept itt megtalálható. 

Jó étvágyat!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyekmaegyaltalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1316671896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koppanyi 2021.08.28. 18:46:49

először a kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítottad a margarinban, azután öntötted bele a felvert tojás levét és újra megsütötted mind a két felét?

gombakomba 2021.08.28. 19:22:38

Ez bundás kenyér :D

eßemfaßom meg áll 2021.08.28. 19:53:08

Margarinban sütni? Ez de durva.

Egy Hun Hunniából 2021.08.28. 21:07:24

Mi a Michellin csillag opponense (ellentettje)?
Na ez itt az!
Ennél még az olcsó szafaládé is igényesebb!
Pedig minden tojásétel RULEZ!

krobash 2021.08.28. 21:35:13

@Egy Hun Hunniából: Igen, mivel ez anti gastro blog . Ami az ételt illeti , a lényeg az esetleges kidobásra ítélt péksütemények megmentése.

krobash 2021.08.28. 21:36:50

@eßemfaßom meg áll: Miért lenne? Ha a blogomat végig olvasod, abból kiderül a miért.

krobash 2021.08.28. 21:39:24

@gombakomba: tuképp igen, egy fajtája, de az eredeti receptet tartalmazó posztban megmagyarázza a blogger, hogy mi ez, és miért ..

koppanyi 2021.08.28. 21:51:52

@krobash: köszi, hamarosan kipróbálom!

Vittore. 2021.08.28. 21:53:42

Teljesen felesleges volt a margarinon pirítás. A bundás kenyeret is lehet proletár módra csinálni, hogy jól megszopatják olajban, aztán betolják a fejbe a fehér kenyeret. De mivel te nem ezt csináltad, inkább így kellett volna:

1 tojás felverni, 1-2 szelet vékony toast kenyérrel felitatni a tojást. Nagyon minimális olajon megsütni, a tojásnak nem kell sok hő, hogy kívül kicsapódjon, a toast kenyér pedig vékony.

A másik tojásból tükörtojást csinálsz és ráteszed a bundás toast kenyérre, a sárgája még folyós, felvágod, rácsurog.

Ha van otthon egy szelet sajt, az jól áll neki. Amúgy paradicsom, paprika és máris nem a proletár, fél liter olajat felszopó verziót eszed.

krobash 2021.08.28. 21:55:25

@koppanyi: A receptet lent a linkre kattintva, az eredeti posztban is megtalálod.

krobash 2021.08.28. 22:06:19

@Vittore.: itt nem ez volt a lényeg. Az eredeti posztot is megnézheted, amiből táplálkoztam. Ez egy un serpenyős kenyér nevet kapta az eredeti poszt írójától. A blogom egy Anti Gastro blog. Én soha nem főztem. Ez az előző posztjaimból kiderül. Próbálok kajákat csinálni az otthoni összetevőkből, amikből nincs sok, hisz soha nem vezettem háztartást. Max annyi közöm volt a főzéshez, hogy ebéd előtt kimentem, és a páromat megkérdeztem, mikor lesz kész az ebéd? :)

Vittore. 2021.08.28. 22:12:53

@krobash: Ez nem mentség. Életed végéig szart akarsz enni? Azért van az ember, hogy fejlődjön. Mindenki paprikás krumplival meg pörkölttel kezdte.

krobash 2021.08.28. 22:18:14

@Vittore.: Én nem mindenki vagyok , :) , ha nem tetszik , ne törődj velem......

plokmi 2021.08.28. 22:23:51

Ha már...
akkor inkább vaj mint margarin.

krobash 2021.08.28. 22:25:41

@plokmi: ha nincs otthon csak ez? És enni akarsz ? :)

plokmi 2021.08.28. 22:39:22

Legyen.
Nálam vaj mindig van a hűtőben, margarin csak ha a recept kéri.

krobash 2021.08.28. 22:41:39

@plokmi: eddig nálunk is volt, de most a nálam állapot van, ahonnan még sok minden hiányzik :)

koppanyi 2021.08.28. 23:01:06

@krobash: Megnéztem, de ott is a "közben" szócska zavart össze. Nem volt világos, hogy a kenyereket előbb meg kell-e sütni és utána adni hozzá a tojáslöttyöt majd úgy is megsütni, vagy egyszerre belerakok mindent a serpenyőbe és úgy sütöm meg meg kenyerestől-tojásostól oszt ennyi...

krobash 2021.08.29. 02:50:28

@koppanyi: először kicsit megpirítani a kenyér mindkét oldalát, utána mehet rá a tojás, és azt is ha megsült az egyik oldala, lehet egyben átfordítani, mint egy lepényt.
süti beállítások módosítása